Zaailing #112 – Nest

Het was een oud project van Jurgen, dat ooit een eerste vonk van gedeelde interesse tussen ons liet ontvlammen, ergens aan een zwembad in Zuid-Frankrijk: een ter zijde geschoven beeldverhaal over eksters die een nest bouwden boven een kapotgeschoten landschap, aan het front van WO I. Het werd nooit een boek, maar de liefde bleef. Voor de eksters, voor de beelden, voor de koppige drang naar bouwen, koesteren, leven te midden van wanhoop. Voor vandaag gaf de tekenuitdaging #inktober2022 het thema ‘Nest’ op. De gelegenheid was te mooi om te laten liggen.

De silhouetten van de vogels, uitgeknipt uit kranten of geheel bestaand uit woorden, waren mijn insteek om er nog een laag aan toe te voegen… Want wat doen wij anders dan elke dag weer proberen om zin te geven aan wat uitzichtloos lijkt, warmte te koesteren met het oog op de toekomst? En soms zijn woorden werkelijk alles wat we hebben om ons met elkaar te verbinden – in dit digitale tijdperk nog meer dan vroeger. Een luchtbrug die de eeuwen overspant.

(c) Jurgen Walschot

ZAAILINGEN is een project van schrijfster Kirstin Vanlierde en tekenaar Jurgen Walschot. Zaailingen zijn creatieve scheuten. Zij schrijft bij de beelden, hij tekent bij de tekst.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is stempel_negatief.jpg

Een gedachte over “Zaailing #112 – Nest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s