Nieuws & activiteiten

Nieuwe postkaarten: Praten in sporen

Ik hoor u vragen: waarom nu?

Omdat Jurgen Walschot en ik plantengek zijn en de lente een uitstekende gelegenheid is?
Omdat woorden en beelden tijdloos zijn en harten kunnen verwarmen?
Omdat we zo de afstanden tussen ons en onze geliefden toch een beetje kunnen overbruggen?

Inderdaad, om al die redenen, en nog een paar.

Praten in sporen

Prijs:
12 euro/reeks (= 6 verschillende kaarten, worden niet afzonderlijk verkocht)
vanaf 2 reeksen een exemplaar van ‘Portaal’ gratis per extra aangekochte reeks
verzendkosten niet inbegrepen

Bestelling en betaling via mail en overschrijving of via de webshop (enkel PayPal).

De ZijLijn ~~
radiocolumns in coronatijden

Voor The Saturday Night Shuffle, het eigenzinnige muziekprogramma van Jan Huib Nas, verzorg ik de columns, en bij elke column hoort een bijzonder nummer muziek van mijn keuze.

Het programma wordt uitgezonden elke zaterdagavond om 20u op Radio Lede. Ik post na afloop elke column met bijbehorend muzieknummer hier op mijn blog. Het hele programma herbeluisteren kan natuurlijk ook, via de site van Radio Lede.
T[h]READING – weaving connection in times of contagion

(c) Inaya photography & Maja Jantar #doublexeposure


Samen met Maja Jantar – oudste zielsvriendin, magiër, stemkunstenaar, bezielster van woorden en planten en beelden en veel meer – weef ik een draad van verbinding. Het is één kleine maar betekenisvolle manier om verbonden te blijven, met wie we graag zien en met onszelf, over afstand, angst en het onbekende heen.

T[h]READING verschijnt als blogpost op deze site. Meer informatie over Maja Jantar vind je hier.‘De serres van Mendel’ online tijdens de Jeugdboekenmaand

Weinig of geen auteurslezingen in maart 2020 – door het coronavirus blijven we allemaal thuis. Het houdt Jurgen en mij niet tegen om De serres van Mendel met jullie te delen.
Surf naar het You Tube-kanaal van de Jeugdboekenmaand voor nog meer fijne filmpjes van collega-schrijvers en -illustratoren. Met dank aan Iedereen Leest.TREK JE BEK OPEN
15 jaar Vlaamse Week tegen Pesten

Van 14 tot 21 februari 2020 valt voor de 15e keer de Vlaamse Week tegen Pesten.
Om dat in de kijker te zetten, maakten Jurgen Walschot en ik in opdracht van het Netwerk Kies Kleur Tegen Pesten en TeGek!? Trek je bek open. Houd de volgende Zaailing in het oog!

Scholen kunnen voor een prikje een pakket aankopen met de campagneposter, een reeks postkaarten en stickers voor hun leerlingen. Er hoort ook een lesfiche bij.

Wil je liever de schrijfster van Trek je bek open zelf voor de klas? Neem een kijkje bij de Lezingen voor meer info en neem contact op!

Meer informatie over de 15e Vlaamse Week tegen Pesten vind je hier.


Toast Literair in Huldenberg

Op zaterdag 18 januari ben ik te gast in Huldenberg om voor te lezen uit De serres van Mendel. Als het weer meezit: buiten tijdens een heuse vertelwandeling. Bij guurder weer gezellig binnen.

Locatie en tijd:
start 10u30, Ten Wijngaerd, Donkerstraat 1 (Huldenberg)

Meer info vind je hier.


Nieuwe winterwenskaarten: een droom planten


Voor het derde jaar op rij maken Jurgen Walschot en ik een reeks Zaailing-wenskaarten. Ideaal om te versturen als winterwens, maar tijdloos en prima bruikbaar de rest van het jaar. Omdat een wens vanuit het hart geen seizoen kent…

Ons thema dit jaar – hoe kon het ook anders – vindt zijn oorsprong in De serres van Mendel. Hoe langer we met dit verhaal bezig zijn, hoe dieper het zijn worteltjes in ons graaft. En we kunnen het intussen uit eigen ondervinding zeggen: de dromen die je plant, als onbeduidende zaadjes vol belofte in de warme grond, die komen uit.Onze droom bestaat uit één afbeelding en drie bij elkaar horende en elkaar versterkende teksten. Je vindt ze integraal als Zaailing #71.

Prijs:
6 euro/reeks (= 3 kaarten)
5 euro/reeks vanaf 2 reeksen of meer
5 euro/reeks voor bestellingen t.e.m. 8 december 2019

Bestelling en betaling via mail en overschrijving of via de webshop.

Afhalen bij mij thuis (Hamme) of verzending per post.
Gratis verzending bij bestellingen vanaf 20 euro.Boekenbeurs Antwerpen 2019

Ik ben van de partij op de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerp Expo.
Je vindt mij met De serres van Mendel op:

donderdag 31/10 (13-15u) bij Pelckmans, Hal 1
zaterdag 2/11 (11.30-12.30) op het AUTEURSPODIUM, Hal 2 en aansluitend (13u-15u) bij Peckmans, Hal 1
zondag 3/11 (15-17u) bij Pemckmans, Hal 1
maandag 11/11 (10-12u) bij Pelckmans, Hal 1

Illustrator Jurgen Walschot is ook telkens van de partij, dus wie dan langsloopt, krijgt behalve wat flauwe grappen ook een extra mooi gesigneerd boek (of twee, drie…) 😉 .

Meer info: https://www.boekenbeurs.be/auteurs/kirstin-vanlierde

Wie nog geen exemplaar van STROOM kon bemachtigen: ook dat pareltje is nog te koop, op de stand van Pinceel (Hal 1). Twee vliegen in één klap?


Speurtocht met Reya en Robin in de Plantentuin van Meise

(c) Jurgen Walschot


Van 20 oktober vanaf 13 u tot 30 november 2019 ontdek je de wondere wereld van de serres met nieuwe ogen, want De serres van Mendel is te gast in het Plantenpaleis van Plantentuin Meise.

De personages uit het boek nemen je op sleeptouw in het Plantenpaleis. Vind Reya en Robin verstopt in de serres en kijk naar de natuur zoals zij dat doen. Ontdek de kleinste details in de prachtige beelden van Jurgen Walschot én ontmoet ook hun levende modellen. Deel je foto’s op Facebook of Instagram en doe mee aan een leuke wedstrijd.

Je krijgt de speurtocht mee aan de kassa. 
Het boek is te koop in de Tuinwinkel.

Meer informatie vind je hier.Boekvoorstelling ‘De serres van Mendel’


Op 20 oktober houden we De serres van Mendel feestelijk boven de doopvont, euh, het waterlelieperk, in de Plantentuin van Meise.
Inschrijven is noodzakelijk en doe je via boeken@vanhalewyck.be.
Boekenweekend Hamme

Ronny Mosuse - Boekenweekend Hamme

Loop op zaterdag 19 oktober 2019 langs op het Boekenweekend in Hamme. Je vindt mij om 16u op het podium, in gesprek met Do Van Ranst en Hilde Van Cauteren.‘De serres van Mendel’ op Brunch in het bos

https://www.facebook.com/events/344278802910038/

Op zondag 8 september zijn we te gast op Hanenbos voor Brunch in het bos. Die dag opent de tentoonstelling met tien afbeeldingen uit De serres van Mendel. We lezen voor en knutselen mini-serres. We signeren natuurlijk ook het boek.

De prenten worden een jaar lang tentoongesteld, en het boek is bovendien een heel schooljaar de rode draad voor scholen en groepen die aan mileu-educatie en natuurbewustzijn willen werken.Herbeluister het gesprek in ‘Willockx & Illiano’

In augustus was ik te gast op het zomerprogramma van Radio Lede voor een goed gesprek. Herbeluister het hier:
https://www.youtube.com/watch?v=vWlUNTXK7-I&list=PLJTcjyXxWK9pAh5MJbovUlEswfJpg9SR4&index=5&t=0s