APAD & ZAAILING #88 – Waarom niet

(c) Jurgen Walschot, foto door Inaya photographyHet is 1 oktober, en de eerste dag van APAD (A Paper / A Day) 20, de uitdaging voor iedereen die van tekenen houdt om elke dag van de maand oktober een tekening te maken.
Vorig jaar zat ik een beetje jaloers naar te kijken naar al het moois dat Jurgen in het kader daarvan maar uit zijn mouw bleef schudden. Het leverde bakken inspiratie op voor nieuwe teksten en uiteindelijk puurden we er niet alleen een Zaailing uit, maar ook de meest recente reeks postkaarten.

Dit keer maken we er tot op zekere hoogte van in het begin een duo-experiment van. We zijn alvast met iets gemeenschappelijks begonnen. De ambitie is niet om een maand lang met de ene na de andere doorwrochte Zaailing te komen, wel om te spelen, te schermen, heen en terug te ketsen in woord en beeld, en op 31 oktober ook weer samen ergens te landen. Hoe de maand zich concreet ontvouwt, is ook voor ons een vraag en een verrassing. Net als het leven, zeker?

Vorig jaar zette Jurgen APAD 19 naar zijn (botanische) hand – zie de foto hierboven. En met planten straf je mij nooit… Om in de sfeer te komen, pikken we dus de draad weer op waar Jurgen hem eind oktober 2019 liet liggen.


(c) JW & KVZAAILINGEN is een project van schrijfster Kirstin Vanlierde en tekenaar Jurgen Walschot. Zaailingen zijn creatieve scheuten. Zij schrijft bij de beelden, hij tekent bij de tekst.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is stempel_negatief-1.jpg

Een gedachte over “APAD & ZAAILING #88 – Waarom niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s