De Wortels van de Wereld: het boek van deze tijd

ISBN 9789463832038Het is er… Het boek dat we bedachten in tempore non suspecto maar dat de afgelopen maanden in sneltempo surrealistisch veel relevantie kreeg voor de toestand waarin we ons vandaag bevinden.

De Wortels Van De Wereld is een verhaal over een natuurkracht die groter is dan wij, over durven (of moeten) loslaten, over verdriet. Maar het is ook een verhaal over je hart volgen voorbij de grenzen van het bekende en vertrouwde, en in een wereld waarin je niets nog herkent zoeken naar de plek waar je thuiskomt.

Ik hoop echt dat dit boek heel veel lezers bereikt. Niet omwille van verkoopcijfers of bekendheid en nog meer van dat fraai egotripperigs en commercieels, maar omdat dit wat mij betreft het verhaal is van deze tijd. Met worstelingen waar we allemaal op onze eigen manier doorheen gaan. Met vragen waarop meer dan één antwoord is en geen enkel is fout, of makkelijk.

Dit is het boek waaraan ik alles gegeven heb wat binnen mijn mogelijkheden lag, omdat ik voelde dat dat van mij gevraagd werd. Door het verhaal, en door wat áchter het verhaal zit. Dat vatten in de meest eenvoudige, toegankelijke bewoordingen was nog de grootste uitdaging van allemaal. Ik hoop dat ik het recht heb gedaan. Want dit is iets wat veel groter is dan ik, of zelfs wij allemaal. In de wortels van de wereld klinken stemmen die spiralen van sterren met elkaar verbinden.
Nu is het aan ons om nieuwe paden te vinden waar de weg plots afgesloten lijkt.

Het was andermaal een voorrecht dat mijn hart en ziel vervult om dit werk te maken in co-creatie met Jurgen Walschot en de gebeurtenissen die we samen bedachten en die ik probeerde te vatten in woorden tegelijk tot leven te zien komen doorheen zijn blik.

Dank aan het team van Van Halewyck/Pelckmans Uitgevers, dat ook klappen te verwerken kreeg tijdens het begeleiden van dit boek, en aan Julie Verhaert voor het oneindige vertrouwen en de warme samenwerking.

Robin in de grot (c) Jurgen Walschot

3 gedachtes over “De Wortels van de Wereld: het boek van deze tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s