Blijheidsmicrobe

Voorjaar_203 ed cut

Misschien komt het omdat we de zon zo lang hebben moeten missen. Misschien omdat ik elk jaar duidelijker aanvoel hoe levensbelangrijk groen is voor mijn fysieke en geestelijke gezondheid.
In ieder geval: ik ben de laatste weken op een vreemde manier gelukkig.

En dat ondanks verbouwingen met alle chaos en stof die erbij horen, de onzekerheid rond het al dan niet verschijnen van een boek die op sommige dagen als een molensteen rond mijn nek hangt, en gevloerd worden door een beginnende pneumonie. Het moet dus wel een krachtige blijheidsmicrobe zijn.

Het leven is cyclisch. Getijden, seizoenen en ritmes walsen langzaam hun dans, ze draaien rond, ze worden zichtbaar en weer onzichtbaar. Ze trekken zich terug vanbinnen en ze stormen in volle glorie naar buiten. Als een ademhaling.

Het is beslist geen toeval dat ik nu dieper wil ademhalen, blijer wil leven en zin heb om open te bloeien. Als ik om me heen kijk in de groene oase die mijn tuin is, doet alles het me voor.

Margrietjes_038.JPG

Een reactie op “Blijheidsmicrobe

  1. Ik geniet telkens weer van de manier waarop schrijvers dingen , gevoelens kunnen verwoorden , maar dat maakt natuurlijk dat ze schrijvers zijn …en ja ik ben fier er eentje als dochter te hebben

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s